karriernap

Külföldi munkában is gondolkodik Bohár Dániel, de először főiskolára szeretne menni. Most élelmiszer-minősítő laboratóriumi technikusnak tanul, de továbblépne. Bohár Dániel vérképelemező szakra szeretne menni, mert a labor szakmákhoz ez áll a legközelebb. Azért a kaposvári TISZK standján is körülnéz. Az intézményhez 13 iskola tartozik a régióban. Az elmúlt években 1,6 milliárd forintból bővítették eszközparkjukat, ezzel is vonzzák a tanulókat.

- Második év van, ahol a hiányszakmákra lehet jelentkezni, az igazi próba most lesz, mert most kaphatják meg rendesen az ösztöndíjat. A tapasztalatokat igazából a jelentkezések után tudjuk lemérni, de úgy látjuk, hogy a hiányszakmák felé egy kicsit ez segíti a tanulóknak az orientálás - mondta el Horváth Zoltán András a Kaposvár-TISZK igazgatója.

A képzési és karriernapon állásajánlatok is várták a látogatókat. Már az első rendezvényen is sokan helyezkedtek így el. Meiszterics Tamás, a Somogy Megyei Foglalkoztatási Paktum tanácsadója elmondta: több mint 30 elhelyezés történt és a tavaszi rendezvények folyamán, ami márciusban zajlott le, szintén több mint tizen helyezkedtek el. A megyei önkormányzat alelnöke a rendezvényen elmondta, a következő években 10 ezer új munkahelyet szeretnének Somogyba. Jelenleg 24 ezren keresnek állást.

Címkék: Kaposvári Tiszk, Horváth Zoltán, elhelyezkedés, karrier, tanul, képzés, munka, kis szines