ipari park

A vasút az új ipari park végében halad. A 67-es, az M9-es és a reptér fejlesztése hiányzik ahhoz, hogy Kaposvár logisztikai központtá váljon - hangzott el.

Juhász Tibor, Kaposvár alpolgármestere elmondta: még egy nagyon fontos terület hiányzik, az a közlekedési kapcsolatok rendszere, akkor valóban elképzelhető, hogy Kaposváron magas színvonalú technológiával gyárak, üzemek létesülnek, ami több száz, ha nem ezer munkahelyet teremt.

A 16 hektárral bővített ipari parkban 300 munkahelyet teremtenek. Az ide települő cégeknek a régi ipari park lakói is segítenek. Gerber András, a kaposvári Videoton Elektro-Plast Kft. igazgatója elmondta: olyan referenciákat tudnak nyújtani, amit a keleti ipari parkban lévők is igénybe tudnak venni.

Főleg nagy helyigényű, zöldmezős beruházásoknak érdemes ide települni - hangzott el. Ebben segíthetnek a Széchenyi terv keretében folytatódó fejlesztési programok.

Csordás Zoltán, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség pályázati igazgatója hozzátette: különös hangsúlyt kapnak a kis-és középvállalkozások illetve a termelő beruházások, továbbá kevesebb lesz a városfejlesztés.

- A megmaradt források azok nagyjából régiós szinten olyan 45 milliárd forint - tette hozzá a szakember. A pénzt a 2011-2013-as időszakban lehet elkölteni, a kiírások januárban jelennek meg.

Címkék: Juhász Tibor, ipari park, bővítés, kis szines, Kaposvár