bárczy

Pedagógusok és pszichológusok játszottak el egy családi veszekedést. A szakemberek tanulnak ezekből a szituációkból.

- Azok a szülősegítő programok, amiket a mai nap során is hallottunk, ami sokkal jobban, nagyobb mértékben bevonja a szülőket, a sajátos nevelési igényű gyerekeket az oktatásba, és ezen a téren szeretnénk mi is fejlődni - mondta el a KaposPontnak Demeter Gáborné, a pécsi Éltes Mátyás Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény egységvezetője.

Paksi és pécsi pedagógusok is érkeztek Kaposvárra. Az iskolában a magatartászavar okozza a legtöbb problémát. A kaposvári módszertani központ régóta tart előadásokat, tréningeket a tanároknak és a szülőknek is.

- A szülők nehezen fogadják el, hogy nem az ő fiatalságukról van szó, nagyon megváltozott minden, megkockáztatom, hogy egy húsz éves fiatal gyereke is másképp gyerek, mint ahogy ő volt gyerek. A pedagógusoknál nagyon nehéz feladni a tekintélyelvűséget - mondta el Benczéné Csorba Margit, a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ igazgatója.

A szakemberek szerint a gyerekeknek pedig azt kell tudomásul venniük, hogy az ő érdekükben korlátozzák szabályokkal a szabadságukat a felnőttek.

Címkék: magatartászavar, agresszió, fiatal, pedagógus, iskola, kis szines