környezetvédelmi vetélkedő

Idén 5 csapat nevezett Kaposvár környékéről. A legeredményesebb csapat a Szennai Zöldfa Kommandó lett. Akadt akit ufónak öltözettek, míg másokat robotjelmezbe bújtattak.

- Egy robotot szeretnék összerakni. Kristóf egy nagyon mókás gyerek és jól tudja utánozni a robotokat. Az alapanyagok is jól meglesznek egy újkori robotot próbálunk meg összerakni - mondta a hetesi Dékmar Szilvia.

A gyerekek jól tudják miért kell újrahasznosítani.

- Fontos, hogy akik utánunk lesznek utódok, normális helyen lakhassanak - mesélte a szennai Horváth Zsanett.

A legújabb divatot bemutató felvonulás után, a rajzkészségüket is megmutatták a gyerekek. Akik pedig bírták szusszal, azoknak fizikai kíséreletek csavarták el a fejüket. Szennán egyébként különös figyelmet fordítanak a környezettudat formálására.

- Az iskolában szelektív hulladékgyűjtő sziget működik. Amit az évek folyamán egyre tudatosabban használnak, nemcsak a gyerkeke hanem a falu lakossága is jön és szelektíven gyűjti a szemetet - mondta Bendi Tiborné a szennai Hunyadi János Általános Iskola tagintézményvezetője.

A KVG Zrt. 2. alkalommal támogatta a rendezvényt.

- Abban bízunk, hogy ezek a gyermekek ha hazamennek akkor a családban is ezt a környezettudatos szemléletet terjesztik el és a szüleik is így fognak élni - mondta Petes Tamás a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. marketing igazgatója.

A kistérségben évente 10-15%-kal nő a szelektíven gyűjtött szemét mennyisége.

Címkék: Bendi Tiborné, szelektív hulladékgyűjtés, Petes Tamás, Hetes, Szenna, kis szines