Kaposdadán élők a friss levegő és a mesés környezet miatt költöztek a somogyi kis településre. Néhány éve azonban egy új szomszéd keseríti meg az életüket. Egyikük azt meséli: embertelen, ahogy a szomszéd tartja az állatokat.

- Először kecskéket tartott itt, amikor elhulltak, elásta a kertbe, de csak néhány cm-re. Már bűzlött és a vaddisznók, rókák, kutyák látogatták. El tudja képzelni mit tettek vele? -mondta el az egyik helybéli.

A kaposdadai asszony szomszédjának elmondása szerint most rengeteg kacsa, liba, disznó él a szomszéd udvarban lévő szeméthalom tetején.

- Elszaporodtak a patkányok is, állandóan átjárnak hozzám, de nemcsak a rágcsálók, hanem a kutyái és a háziállatai is mindennapos vendégek. Már a kerítésemeit is teljesen tönkretették - tette hozzá az elkeseredett szomszéd.

A kaposdadai asszonyt mi is megkerestük. Ő azonban nem állt velünk szóba. A település újonnan megválasztott polgármestere is tud a problémáról.

Mester Balázs Kaposdada polgármestere elmondta: a hivatalt még nemrég vette át, és nem volt ideje és lehetősége foglalkozni a kérdéssel, de ismeri a problémát. A polgármester azt ígérte: mihamarabb kivizsgáltatja az ügyet.

A kaposvári állatvédők felvételei a kaposdadai asszony korábbi, jákói lakhelyéről:

Címkék: Kaposdada, Mester Balázs, szomszéd, kis szines