ddrft


Hét európai régiónak, köztük a dél-dunántúlinak is a turizmus jelenti a kitörési pontot, hangzott el a nemzetközi tanácskozáson. A résztvevők átfogó képet kaphattak a Dél-Dunántúl ökoturisztikájáról és az itteni szálláshely fejlesztési pályázatokról.

Dr. Farkas Tibor, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta: a pályázatok mindenféle szempontból figyelembe veszik a környezetkímélést, az energiatakarékosságot, az épület építészeti tervezési programot, tehát egy komplexitást ad az egésznek.

Az ICER program 2010-ben indult magyar, francia, spanyol, finn, máltai, szlovén és ír szakemberek összefogásával. Feltérképezik az összes partnerország stratégiáját. Ezekben a napokban a dél-dunántúli régiót. A franciaországi Auvergne régióban már jártak.

- A miénk egy központi régió, nem határolják tengerpartok, ezért a turizmus nehezebb helyzetben van. Nálunk rengeteg vulkán van, ami vonzó lehet, de nem elég ahhoz, hogy sok turistát csábíthassunk, ezért próbálunk a befektetés-ösztönzési politikákkal egy kicsit a szálláshely- fejlesztésen lendíteni - mondta el Thomas Ducloutrier a franciaországi Regionális Turizmusfejlesztési Bizottságának projekt menedzsere.

Ezzel beindíthatják a vállalkozásaikat és munkahelyeket teremthetnek. A teljes program költségvetése csaknem 500 millió forint és 2012. év végéig tart.

Címkék: ICER program, Dr. Farkas Tibor, Dél-Dunántúl, öko, régió, turizmus, kis szines