örökkbefogadok

Kosaras Zsombor mozgássérült. A virtuális játékban ez azonban nem zavarja. Egészséges társának éppen azt magyarázza, hogyan kell ezt jól csinálni. Ő már évek óta jár a Vadvirág Alapítvány programjaira, így került ide. Kosaras Zsombor szerint jó ötlet, hogy a sérültek meg az egészségesek is együtt vannak.

Persze szülei is eljöttek. De ahogy a többi sérült gyermekkel, vele is sok időt töltenek az örökbefogadók, akik régóta készültek a hétvégére.

Lakatos Gábor örökbefogadó elmondta: megnéztek egy ismeretterjesztő filmet erről az egészről, a sérült gyerekeknek az életéről és egy kicsit beleélte magát, hogy úgy isten igazából milyen lenne, ennek a kapcsán jelentkezett. Gábor maga is nevelőszülőkkel él, így talán még jobban megérti a helyzetet. A középiskolások a nagybajomi Kolping iskolából jöttek, az örökbefogadó családokat pedig a Vadvirág Alapítvány kereste meg.

Karlovics Péter örökbefogadó elmondta: próbálnak minél többet foglalkozni velük, illetve egy fontos célja lenne ennek a hétvégének az is, hogy a szülők egy kicsit föl tudjanak szabadulni, töltődni, tudjanak egymással foglalkozni és a szabadidejüket úgymond a gyermeküktől távol is el tudják tölteni.

A szervezők másfél millió forintot nyertek uniós pályázaton a szegénység és a társadalmi kirekesztettség elleni küzdelem európai évének alkalmából.

Kárpáti Anikó, a Vadvirág Alapítvány szakmai vezetője elmondta: amikor látják, hogy mozgássérült gyerekeket tologatnak és küzdenek a lépcsőkkel, a dombokkal, akkor mindenkiben átértékelődik az, hogy milyen jó, hogy moshatnak a gyerekekre, milyen jó, hogy kinövik a ruhákat . Hozzátette: örül, hogy így mind a két fél épül. A szervezők azt szeretnék, ha az emberekben igény alakulna ki az integrációra.

Címkék: Kárpáti Anikó, Vadvirág Alapítvány, mozgássérült, örökbefogadás, kis szines