ful


A sebészileg hegyessé alakított fül mániája a nyugati országokban kezd meglepő mértékben elterjedni az utóbbi években. A manószerűen hegyesedő fülek növekvő piacával egy New Yorkban praktizáló magyar orvos, Dr. Nagy Lajos is tisztában van, aki saját honlapján hirdeti ezt a fajta fülformázó szolgáltatást - számolt be a www.nana.hu.

A fülhegyesítő eljárás viszonylag biztonságos procedúra és nem érint létfontosságú területet, ezért helyi érzéstelenítéssel végzik, egyetlen alkalom kell csak hozzá és nem igényel kórházi tartózkodást sem. Először a fül felső részén a porcot és a bőrt ketté vágják, majd úgy illesztik és varrják össze, hogy a szélek felfelé csúcsosodó, hegyes formát adjanak ki. A sebet két sor varrattal fogják össze, melyből az egyik felszívódik, a másodikat pedig 2 hét után szedik ki. Takaró kötéseket csak az első hétben kell viselni, de 3-4 hétig is eltart, mire a duzzanat lelolhad és láthatóvá válik az új fül végleges formája.  Néhány internetes forrás szerint a manófülek nem csak az arcot varázsolják szebbé, de a zenehallgatás élménye is tökéletesedik.

Az úgynevezett "Faun- vagy Audiofülek" egyelőre Amerikában hódítanak, de a  trend rohamosan tör Európa felé, idők kérdése és hazánkban is a Gyűrűk Ura elf és hobbit népe jön szembe velünk az utcán.

Címkék: vág, manófül, hegyes, kis szines