furdok

- Két nyaktaggal lenne összekötve a régi gyógyászati résszel. Itt lenne az öltöző és ott hátrébb a medencék - magyarázza az igali fürdő igazgatója a félmilliárd forintos beruházást. Jövő augusztusra új öltözők, szaunapark, élmény- és gyerekmendence, valamint jacuzzi is épül. A medencékben most is van forgalom.

- Mi autóval jövünk ide minden szerdán. Igazság szerint egy órát tartózkodunk itt. Szerintem a víz nagyon jó minőségű. Sok barátom is idejár - mondja az egyik vendég.

A baj pont ez, mondja az igazgató. Csak a környékbeliek járnak a fürdőbe vagy azok a külföldiek, akinek itt van házuk. - Szeretnénk a téli időszakot is forgalmasabbá tenni, csak sajnos ehhez hiányoznak a szállodák. Az itt lévő szállodák szeptember 30-val bezárnak és legközelebb csak május elsején vagy április 15-én nyitnak ki - foglalta össze Pozsár Sándor.

Ez Kaposváron sem megoldott, mondja a szakember. Rengeteg turista fordult meg idén a városban, de még mindig csak legfeljebb 2 napot töltöttek itt.  

- Ennek nyilvánvaló oka, hogy a minőségi szálláshely fejlesztésben elmaradtunk. Hacsak azt mondom, hogy a Dél-Dunántúl másik legnagyobb városában, Pécsen 4 szálloda épült ebben az évben, akkor ez a feladat még előttünk van és meg kell csinálni - mondta Sárdi Péter, Kaposvár vagyongazdálkodási igazgatója.

Nagyatádon a meglévő panziók és a szálloda is fejlesztene, a terveik már készen vannak. Csak pályázatra várnak. Két új szálloda is épülne magánpénzből. Egyik a gyógy- másik a strandfürdőnél. A barcsi Dráva hotel tervei is régóta elkészültek már. Itt szintén pályázati lehetőségre vár a magánbefektető. A marcali négycsillagos gyógyszálló viszont a tervek szerint jövőre elkészül. 116 szoba és belső medence is lesz benne.

Címkék: Sárdi Péter, Pozsár Sándor, szállás, panzió, gyógyfürdő, szálloda, Nagyatád, Igal, Barcs, víz, Kaposvár, kis szines