csapo

Fotó: www.szekelyhon.ro

Csapó György 1988-tól 1996 július 31-ig volt a Csiky Gergely Színház művésze. A három egy a szerelem javára darabban Pufit alakította, a Mohácsi János rendezte Istenítéletben Danforth alkormányzót alakította. Schiller Ármány és szerelem drámájából készült színdarabban pedig Wurm szerepében tűnt fel. Csapó György három évig volt a Kapos Televízió és a Kapos Rádió műsorvezetője és szerkesztő-riportere.

„Rendkívül komplex feladat előtt állok, jelen esetben a vezérigazgató olyan, mintha két színházat vezetne, hiszen a magyar és román társulatnak külön menedzsmentje, külön művészeti igazgatója és teljesen különálló tevékenysége van. Ezt össze kell hangolni” – mondta Csapó György a www. szekelyhon.ro internetes lapnak.

Kinevezése már csak azért is kuriózum, mert 1973-ban, Csorba András személyében volt utoljára magyar vezérigazgatója a marosvásárhelyi színháznak. Csapó György kinevezése egyelőre csak ideiglenes, de Kelemen Hunor művelődésügyi miniszter reméli, év végéig a versenyvizsga is lezajlik.

„Azért esett Csapó Györgyre a választásunk, mert egyszerre színházi ember és menedzser. Van tapasztalata a vezetésben, nem csak menedzseri képesítése van, de civilként dolgozott is menedzserként. Ugyanakkor Csapó György az, aki a semmiből hozta létre a kézdivásárhelyi színházat” – nyilatkozta Kelemen Hunor a www. szekelyhon.ro internetes lapnak.

mvasarhely


A szaktárcavezető elsősorban azt várja el az új vezérigazgatótól, „amit elődje, Vlad Rădescu nem tett meg, vagy mert nem tudott, vagy mert nem akarta”. Reméli, hogy Csapó György rövid időn belül olyan színházfelújítási tervvel jelentkezik, amire már pénzt adhat a minisztérium.

„A másik fontos dolog, amit elvárunk az új vezérigazgatótól, hogy a két társulat életét kicsit rendbe tegye. Sajnos azt kell mondanom, hogy jelen pillanatban a minisztérium kötelékébe tartozó színházak közül a marosvásárhelyi a leggyengébb, úgy a magyar, mint a román társulat. Nem igaz, hogy a közönség nem kíváncsi az előadásokra, de a színház az utóbbi időben nagyon leépült. Csapó Györgynek ezt kell visszaépíteni” – tette hozzá Kelemen Hunor.

Címkék: Csapó György, színház, kis szines