otali

Kaposváron 60 évvel ezelőtt is a diákok kedvenc találkahelye volt a Kossuth tér és a Berzsenyi park. Ők is ide jártak mind a 33-an 1946-tól. A templomban találkozik az osztály. 14-en már nem lehetnek velük. Nyakkendőt hordtunk a középiskolában - meséli egyikük. Akkor még ők vitték a fát és a székeket is az iskolába. Nagyon szigorú rend uralkodott az osztályban, de ők mindig viccelődtek.

A régi emlékek mosolyt csaltak az arcokra.
- Volt egy nagyon magas osztálytársunk, és amikor kihívták felelni, és jött vissza a helyére, a székeket elhúztuk, és le akart ülni, de nem tudott. Rá szólt a dr. Kohányi az angoltanár: Ülj le! De ő nem merte mondani, és guggolt egész végig a pad alatt - meséli Vörös Lászlóné.

Rengeteget kirándultak és táncoltak fiatal korukban. Még egy diákbálba szóló meghívó is előkerült. Akkor azonban még a szülők kísérték őket a bálokba. Osztályfőnökük már nincs közöttük, de az osztály évtizedek óta összejár, még most is szeretik és segítik egymást.Sebestyén Antalné elmondta: a fiúk nagyon rosszak voltak, de a lányok is elevenek voltak. Ez a két szem fiunk van a 7 közül - teszi hozzá Sebestyén Antalné.

Az osztályból többen neves közgazdászok, gyógyszerészek, ügyvédek lettek. Az indulójukat most is úgy fújják, mintha az előbb tanulták volna.

 

Címkék: osztály, emlék, kis szines, Kaposvár