Néhány héten belül újból meghirdetik nyilvános pályázaton a repülőtéri vagyontárgyakat. A felszámoló a Cape Clear Aviation Kft. tulajdonában lévő ingatlanokat, ingóságokat és vagyoni értékű jogokat több mint 1,6 milliárd forintos nettó irányáron hirdette meg.

A légi közlekedés féléves szünet után áprilisban indult újra Sármelléken, ahol a korábbi bérlő, az ír hátterű CCA ellen felszámolási eljárás indult. A felszámoló Vectigalis Zrt. egy évre adta bérbe a repülőtér eszközeit, a tulajdonos Zalavár és Sármellék önkormányzatai pedig 50+50 éves bérleti szerződést kötöttek a repülőtér területére az SCD-csoporttal, amely az FB Airport Kft. révén működteti a repülőteret.

A társaság korábbi közlése szerint számításaik szerint a repülőtér működtetése és fenntartása évente félmilliárd forint befektetést igényel az SCD részéről. Becsléseik alapján a sármelléki repülőtér legkorábban 2012-ben hozhatja vissza a 2008-ban regisztrált, közel 150 ezres utaslétszámot, és csak középtávon várható, hogy a forgalom eléri a nullszaldós működéshez szükséges mértéket.

(Forrás: MTI)

Címkék: felszámoló, SCD, Sármellék, repülőtér, kis szines