A lassan 24 órája tartó esőzés miatt többször kellett vonulniuk a somogyi tűzoltóknak. A megye valamennyi kistérségében dolgoztak a csapatok. Napközben tizenöt riasztást kaptak: Böhönye, Kaposvár, Marcali, Balatonmáriafürdő, Balatonlelle és Vése is felkerült a riasztási naplóba.

Az esővíz összegyűlt az udvarokban és a pincékben, s mindenhol házakat veszélyeztetett. A gyors beavatkozásnak köszönhetően nem keletkezett súlyos anyagi kár.

Az időjáráselőrejelzés sem mutat javulást. A szombat éjfélig kalkulált 24 órás csapadékösszeg elsősorban a Dunántúl délnyugati felén és középső részén területi átlagban meghaladhatja a 20 mm-t. Kisebb eséllyel, de a Dunántúl más részein és a Duna-Tisza-köze néhány területén is hullhat hasonló mennyiség.

Szombaton nagyobb területeken a délelőtt első feléig várható intenzív eső. Napközben mérséklődik a csapadék intenzitása, sokfelé el is áll az eső. Szombat éjszaka viszont délnyugat felől újra egyre többfelé elered. Vasárnap 30 milliméter eső is lezúdulhat megyénkre.

Kollégánk vizes videója:

 

Címkék: Somogy megye, időjárás, kis szines