Egy uniós program részeként halmozottan hátrányos helyzetű, pályaválasztás előtt álló horvát és magyar fiatalok balatoni nyaralásuk alatt segítséget kapnak a munkaerő-piaci elhelyezkedéshez, a képzésükben résztvevő tanárok pedig tapasztalatokat cserélnek egymással.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló, 200 ezer eurós költségvetésű, egyéves program keretében a két határ menti régióból érkezett, 36 halmozottan hátrányos helyzetű, 16-26 év közötti fiatal vehet részt a táborozáson. Őket az illetékes területi gyermekvédelmi intézmények delegálták. A program önismereti és csapatépítő tréningekkel kezdődött. A későbbiek során népszerű szakmákat mutatnak be fodrász, kozmetikus, masszőr, műkörmös, dekoratőr és kovács mesterek, és ízelítőt kapnak a táborozók a dísztárgykészítésből is

A projekt részeként, a későbbiekben összehasonlító helyzetelemzés készül a két ország érintett területeinek munkaerő-piaci helyzetéről, a pályakezdő fiatalok elhelyezkedési esélyeiről, a pályaválasztás rendszereiről és módszereiről, továbbá jövő tavaszig pályaválasztási kiállításokat nyitnak, és cserediákprogramot szerveznek.

Címkék: hátrányos helyzetű, unió, horvát, diák, kis szines