Reggel fél nyolc. A környező településekről zsúfolt buszok érkeznek a pályaudvarra. A diákok iskolába sietnek. A helyijáratokon is ugyanaz a helyzet. Elkezdődött a suli. Az autósoknak is feladták a leckét szeptember elsején. Csak lépésben lehetett közlekedni a lámpás csomópontokban.

Az oktatási államtitkárság közlése szerint nappali rendszerben mintegy 1,3 millió diák ül az iskolapadba, az óvodásokkal együtt ősztől 1 661 870-en járnak közoktatási intézményekbe; a felnőttoktatásban további 71-75 ezer felnőtt vesz részt.

Mintegy 4500 általános és 8 ezer középiskolásnak, s több mint négyezer óvodásnak kezdődött el szerdán a 2010/11-es tanév Kaposváron. A tanórai keretek közötti ingyenes úszásoktatással, nagyszabású grundprogram elindításával is segíti a gyermekek testi-lelki-szellemi fejlődését a somogyi megyeszékhely önkormányzata.

680 elsős kezdi meg szeptember elsején az iskolát Kaposváron. Öt év alatt 2-3 osztálynyival kevesebb elsőst irattak be. Szita Károly, Kaposvár polgármestere a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 35 elsősének adott ma át tolltartót. Természetesen a többi kaposvári elsős is megkapja a színes tolltartókat.

Címkék: becsengettek, kezdés, iskola, diák, kis szines