igali iskola

Az igali önkormányzat a Dél-Dunántúli Operatív Program pályázatán nyert több mint 400 millió forint uniós támogatást. Ekkora fejlesztés korábban még nem volt a somogyi kisvárosban.

Az igali iskola új aulájában az összes diák kényelmesen elfér. A tanévnyitó ünnepséggel együtt felavatták a modern iskolarészt. Több mint 450 millió forintot költöttek az iskolabővítére. A pénz 90%-át az uniótól nyerték.

Dr. Jakab József Igal polgármestere elmondta: ekkora, 451 milliós fejlesztés nem volt még a településen, túl azon, hogy szükség is volt rá természetesen, hiszen a diákok kinőtték a régi-új iskolát, ugyanis a környező településeken lévő körzeti iskolák megszűntek.

Több mint száz személyes előadótermet, új tantermeket, valamint konyhát és éttermet is átadták ma. Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára elmondta: példaértékű, ami Igal és térségében történt az oktatás terén. Igallal együtt 7 település fogott össze annak érdekében, hogy a diákok, a gyerekek számára magas színvonalú oktatás-nevelést tudjanak biztosítani -tette hozzá.

Mostantól már a nyelvoktatástól a zenei, művészeti, számítástechnika oktatáson át egészen a sportig minden lehetőség adott, hogy a diákok megfelelő körülmények között tanulhassanak.

 

 

Címkék: Jakab József, diákok, fejlesztés, Igal, iskola, kis szines