tankonyv

A diákok segítenek az alsós tankönycsomag összeállításában a Toldi iskolában. Sokan az utolsó napokban viszik el a könyveket. Biczó Katalin, a kaposvári Toldi Lakótelepi Iskola tankönyvfelelőse elmondta: egy műalkotások elemzése és egy német könyv még nem érkezett meg. Néhányat később kapnak meg az iskolák. A legtöbb a szakiskolákból hiányzik. A tankönyvekért idén a tavalyinál 4 százalékkal kell többet fizetni.

 

Biczó Katalin hozzátette: a legdrágább a 9. osztályosok tankönyvei lesznek, mivel most kell megvenni az atlaszokat, matematika feladatgyűjteményeket. Mindez 36 ezer forintba kerül. Az alsó tagozatos könyvekért 7-11 ezer forint között, a felső tagozatosoknak pedig 13 ezer forintot kell fizetniük. A szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha mindent meg akarnak venni a füzetcsomagtól a tornaszerig. Nádor Szabolcs kaposvári szülő elmondása szerint az összes költség 45 ezer forint körül lesz.

A kaposvári önkormányzat 21 millió forintot különített el idén az egyszeri támogatásokra. Eddig a tavalyinál 30 százalékkal többen igényelték ezt a támogatást. De már nemcsak tankönyvvásárláshoz. Budai Józsefné, a kaposvári Szociális és Gyermekvédelmi Iroda vezetője elmondta: többeknek nehézséget okoz egyáltalán a tanulóbérletek megvásárlása. Egyéb iskolához szükséges felszerelések, ruházat, cipő megvásárlása is. Aki rendszeres gyermekvédelmi támogatást kap, annak egy évig automatikusan jár az ingyen tankönyv, étkezés és 5 ezer forint egyszeri támogatás. Ők tavaly több mint 2900-an voltak csak Kaposváron. Információink szerint egyre többen vannak, akiknek az iskolakezdéshez kölcsönt kell felvenniük.

Címkék: tankönyv, iskolakezdés, drága, költség, segély, diák, támogatás, kis szines