Szombaton frontmentes, kellemes nyári idő várható. A hét végére bátran lehet tervezni szabadtéri programot, akár vízpartra, akár a hegyekbe. További melegedés várható, így ajánlott az étkezés során a könnyű ételek, és a napi 1,5 - 2 liter folyadék fogyasztása. A vasárnapi melegfronti hatás már ma is okozhat vérnyomás ingadozást, fejfájást, szédülést. A kánikula érzékenyeknél is rosszabb közérzet jelentkezhet. A kora délutáni órákban magas UV értékek várhatók, célszerű árnyékba húzódni, napszemüveget viselni.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony. A pollenallergiások tünetei viszont tovább erősödhetnek, magas koncentrációban főként az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenjei találhatók meg a légkörben.

Vasárnap szintén frontmentes napra lehet számítani, azonban a szombatihoz képest pár fokkal megnő a nappali hőmérséklet. Igazi kánikulai idő várható, az erre érzékenyeknél jelentkezhet szédülés, rossz közérzet, ingerültség. Hétfőn gyenge melegfronti hatás várható, marad a kánikulai idő. Erősödhetnek a gyulladásos és érrendszeri fájdalmak. Műtéti hegek, régi törések helye érzékenyebb lehet ilyenkor. Továbbra is fontos figyelni a fokozott folyadékbevitelre, ugyanis a kánikulában megnő a folyadékveszteség.

Címkék: pollen, folyadék, visszatér, kánikula, hétvége, meleg, időjárás, kis szines