Nem mosta el az eső sem, mivel a Dorottya Hotel különtermében rendezték meg, Nagy László "Gitano" és együttese latin jazz koncertjét.

gitano

A Kaposfesten másodszor fellépő Gitano nagy lendülettel csapott a húrok közé. A koncert elején még szemérmeskedő közönséget a pörgős dallamok becsalogatták a terembe. Gitano nem mindennapi dalokkal és instrumentális számokkal készült az estére.
- A bátyámmal, aki az együttes szintetizátorosa, egy bevásárlóközpontban rábukkantunk Arany János Toldi című művének képregényváltozatára. Annyira megnyerte a tetszésünket, hogy eldöntöttük, Arany és Petőfi verseket fordíttatunk spanyolra és azt adjuk elő a koncertjeinken - mondta a közönségnek Nagy László.

Olyan nagysikerű versek csendültek fel mint például Petőfitől az Anyám tyúkja. Gitano nemrég megjelent nagylemezéről egy-két slágergyanús dalát is előadta, emellett a latinzene nagy öregjének számító Marc Anthony egyik számát is elénekelte. A közönsönség nem bírta ki ülve a koncertet: többen felpattantak és a hátsó sorok mögött táncra perdültek, amire Nagy Laci bíztatta is őket.

A több mint másfél órás koncert végén visszatapsolták a zenekart, aminek örömmel tettek eleget a zenészek. A latinos koncert után Jam Session-nel folytatódott a Kaposfest, amin Gitano is vendégszerepelt.

Fotó: Internet

Címkék: Gitano, Nagy László, Jam Session, Kaposfest, kis szines