Idén Horvátországból, Koszovóból, Montenegróból, Romániából és Szlovákiából is érkeztek gyerekek a Balatonhoz.

Tolerancia tábor

Sport, ének,tánc és kézművesfoglalkozás. A Balatonlellei toleranciatábor lakói az angol nyelvtanulás mellett különféle foglalkozásokon is részt vesznek. A táborba az amerikai nagykövet is ellátogatott. A költségeket ugyanis a delegáló országok Amerikai Nagykövetségei állták. Idén összesen hét országból 45 gyerek és 9 tanár érkezett a táborba.

- Jó pár olyan angoltanár van, aki az itteni tábor tapasztalatai alapján a tanagyagokkal tananyagokat feldolgozva tanártovábbképző kurzusokat indított be az adott országba az iskolák illetve az oktatási intézmények miniszteri, pedagógiai intézetet jóváhagyásával akkreditálva - mondta Sántha Gergő, az amerikai nagykövetség kulturális asszisztense.

A kéthetes táborban a tanárok is tanulnak. Nekik két amerikai pedagógus tart módszertani továbbképzést, arról hogy hogyan alkalmazzák a tolerancia és az angol nyelv egyidejű oktatását.

- Hogyan lehet egy konfliktust megoldani kulturáltan úgy, hogy lehetőleg mindkét fél számára megfelelő legyen és ebben a táborban olyan technikákat tudunk mutatni a gyerekeknek, amik pontosan ezt segítik elő - mondta Zömbik József.

A toleranciatáborban csak olyan gyerekek vehetnek részt akik jól beszélnek angolul.

- Megtanultuk tolerálni egymást hizsen mindenki más országból érkezett de mégis barátok lettünk és nem számít, hogy ki melyik országból az a fontos, hogy barátok lettünk - mondta Kovács Olivér.

A kéthetes tábor befejezése után a diákok e-mailek és cserelátogatások segítségével továbbra is tartják egymással a kapcsolatot.

Címkék: toleranciatábor, nagykövetség, amerikai, Balatonlelle, kis szines