compass tabor

A különböző nemzetiségű diákok tegnap kulturális bemutatót tartottak, nemzeti ételeiken keresztül ismerhettük meg őket. Az arépász a venezuelaiak specialitása. A kukoricalisztből készült finomságot reggelire, ebédre és vacsorára is fogyasszák -  magyarázza Evaly Contreras. Az észtek több finomságot is az asztalukra tettek. A Kalev nevü édesség csak náluk kapható, az uborkát pedig speciális vodkájukhoz hozták. Jane Niit elmondta: ez a nemzeti ételük, barna kenyér hagymával és egy Balti-tengeri hallal, ami csak nálunk található meg.

Egyiptomból Ramy papírusztekercset hozott az ételek helyett,  így jobb híján az ősi íráshordozóval terítette meg asztalát. Az egyiptomi fiatal hozzátette: nagyon szereti a magyar lángost, a gulyást és a leveseket. A Fiatalok lendületben program résztvevői tíz napot töltenek a kaposvári médiatáborban. Eglyné Katona Andrea, a Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület szakmai elnöke elmondta: a csaknem 2 hét alatt filmet készítenek, prezentációkat is alkotnak. A kulturális est alaphangját a görögök adták meg: népi táncuk, a szirtaki lépéseit tanították meg a többieknek.

Címkék: Compass tábor, fiatalok, tábor, film, nemzetközi, kis szines