Szombaton napközben is gyakran lesz erősen felhős az ég, főként az ország középső felében várható zápor, zivatar. Késő délutántól nyugaton is csökkenni kezd a felhőzet. Az északnyugati légmozgás gyenge vagy mérsékelt lesz, de zivatarok környezetében megerősödhet.

A csúcshőmérséklet a Dunántúlon 24 - 28, keleten 28 - 31 °C között várható, de délkeleten kissé melegebb is lehet.

Vasárnap reggel már országszerte gyengén felhős vagy derült lesz az ég, csapadék már nem valószínű. Gyenge lesz az északnyugati légmozgás. 14 és 19 °C közé hűl a levegő. Délután igazi nyári időben lesz részünk, sok napsütéssel. Délután az Északi-középhegységben kialakulhat egy-egy zápor. Gyenge lesz az északnyugati szél. A legmelegebb órákban 28 - 33 °C-ot mérhetünk.

Hétfőn még marad a kánikula sok napsütéssel, majd kedden nyugat felől hidegfront érkezik és egyre többfelé várható zápor, zivatar, ekkor nyugaton már mérséklődik a meleg. A folytatásban fokozatosan ismét melegszik a levegő.

Balatoni előrejelzés:
Szombaton reggel még erősen felhős lesz az ég, de délutántól már többször felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is várható. Az északi, északnyugati szél mérsékelt lesz. 25 °C körül várható a csúcshőmérséklet. Éjjel tovább csökken a felhőzet, csapadék már nem valószínű. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. Vasárnap reggel 14 - 16 °C-ot mérhetünk.

Forrás: idokep.hu

Címkék: hidegfront, kánikula, időjárás, kis szines