A következő képekre egy olvasónk hívta fel a figyelmünket. A Netsz(kukac)r nevű blogoldalon tették közzé. Ahogy azt már megszokhattuk, a mai tinédzserek egy része imád pózolni. Ki részeg hajléktalanokkal, ki síneken fekve, mások egymással, ruhában, ruha nélkül, tükör előtt vagy az utcán. Lelkük rajta. Az már más kérdés, hogy aztán ezeket a fotókat vagy mobilos videókat fel is töltik büszkén az internetre.

1

Talán ez a két kép is így juthatott el a Netsz(kukac)r közösségéig. Mindenesetre elgondolkodtató a két fiatalember viselkedése. A lelkiviláguk nem különben. Hogy juthat valakinek eszébe, hogy ily módon fényképezkedjenek le egy köztéri alkotással. Valószínűnek tartjuk, hogy nem csupán ők ketten készítettek ehhez hasonló képeket.

2

Szerkesztőségünkben már csak félve mertük feltenni azt a kérdést: vajon mi történne, ha egy igazi szamárral találnák magukat szemben.

A csacsifogat 2009 májusa óta áll a kaposvári Fő utcán. A bronz szobor Rippl-Rónai Józsefre emlékezik, s azt a pillanatot örökíti meg, amikor a festőművész naponta csacsifogatával járt be a rómahegyi villájából a városba.

Címkék: kis szines