nyári tábor


Gyerekzsivalytól hangos a toponári áltálános iskola. Több mint száz gyerek tölti itt a szünidőt a nyári napköziben. Sok szülő az ár miatt dönt emellett.

- A szülőknek csak annyiba kerül, mint amennyiben a tanév közben az étkezés, a térítésmentes gyerekek, itt is térítésmentesek - mondja Bárvizi Valéria foglalkozásvezető.

Kilencedik alkalommal rendez az Együd művelődési központ képzőművészeti tábort. Idén azonban a létszám megcsappant. Volt olyan év, amikor ötvenen voltak. Ebben az évben azon a szinten vagyunk mint az induló létszám, a családok nem mindegyike engedheti meg.

Szeretnének jönni a gyerekek - mesélte Mester Béla, foglalkozásvezető. Minössze az anyagköltségeket kérik el a képzőművészeti táborban, azonban a 10 ezer forint is nagy terhet jelent a családoknak. A mangafigurák rajzolása és az agyagozás mellett a batikolással is megismerkedhettek a gyerekek.

- Összekötjük, némelyikbe van kő, belerakjuk a szines vízbe, ami lehet kék, sárga - mesélte Mozsgay Babett. Az eredmény pedig magáért beszél, a vállalkozó kedvűek sapkájukat is batikolták. Az elevenebbek pedig birtokba vették az udvart.

A Zsebibaba családi napköziben pedig egy hétre indiánná válhattak a gyerekek. Nyáron a táborok színes palettájából választhatnak továbbra is a családok, azonban a szűkös anyagi források miatt több foglalkozást el sem indítottak, ugyanis nem jelentkeztek.

Címkék: Mester Béla, Velvizi Valéria, Mozsgay Babett, Toponár, tábor, kis szines