kanikula

Csütörtökön a sok napsütés mellett csak keleten valószínű említésre méltó gomolyfelhő-képződés, ám csapadék sehol sem várható. Az északi, északnyugati szél általában gyenge marad. Eleinte egy-egy élénk széllökés a Tiszántúl északi részén még előfordulhat, majd ott is mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet általában 26 fok körül várható.

Pénteken délelőtt is jórészt derült időre számíthatunk, csapadék sehol sem lesz. Főként keleten, északkeleten hajnalra párássá válik a levegő. Gyenge lesz az északias légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 9 és 14 fok között szóródik. Derült idő lesz, kevés gomolyfelhő csak a délutáni órákban jelenhet meg az égen. Csapadék nem várható. Az északias szél általában gyenge marad, de a Tiszántúlon napközben lehetnek élénk széllökések. A csúcshőmérséklet 27 és 30 fok között alakul.

A következő időszakban sok-sok napsütésre számíthatunk. Csapadék keddig nem várható. Kedden és szerdán már lehetnek helyi záporok, zivatarok. A légmozgás gyenge marad. Napról-napra erősödik kissé a nappali felmelegedés. A hétvégére igazi kánikula köszönt be, 31 és 34 fok között lehet a hőmérséklet vasárnap- írja a MET.hu.

Címkék: kánikula, hétvége, időjárás, kis szines