lotto

A nyertesnek 90 napon belül kell jelentkeznie a nyereményért, amelyet legkorábban a sorsolást követő harmadik hét keddjén utal át a Szerencsejáték Zrt.

Az újdonsült milliárdosnak a lottózókban is fellelhető úgynevezett "nagy nyertes" számot kell felhívnia, és azon a Szerencsejáték Zrt. illetékesével kell egyeztetnie a nyeremény átvételéről. Ha a nyertes nem akarja felfedni a kilétét, akkor a társaságtól nem kerül ki személyes adata vagy más, az azonosítását lehetővé tevő adat - tájékoztatott a Szerencsejáték Zrt.

Csakhogy az már a hét elején kiderült, hogy Zala megyében adták föl a szelvényt. A Zalai Hírlap munkatársai ezért kötelességüknek érezték szűkíteni a kört. Mint írják: szerkesztőségük kiderítette: Zalaapáti postájában került a rendszerbe a nyertes szelvény.

Az 1700 lakosú településen a nap folyamán futótűzként terjedt el a hír: az utcán, a kocsmában, a postán mindenki találgatásokba bocsátkozott. Sokak tették fel hangosan a következő kérdést: Ki nyerte meg a milliárdokat? - írja a lap.

Megjegyzik azt is, hogy a nyertes kilétéről senki sem tud biztosat, de a településen többektől hallottuk, hogy a községben működő pszichiátriai intézet betegei is sokat lottóznak - előfordulhat, hogy közülük kerül ki a nyertes. Ugyanakkor arról is írnak, hogy számos átutazó Zalaapáti postájában adja fel a szelvényét, így nem is biztos, hogy a nyertes helybéli.

A zalai újságírók a következő módszerrel derítették ki az érintett település nevét: minden feladott lottószelvény kísérőpapírján szerepel egy hosszú számsor, melyen a feladás helyszínét számjegyekkel kódolják. A nyertes szelvényhez tartozó kísérőszám elérhető a Szerencsejáték Zrt. honlapján is. A Zalai Hírlap munkatársai is feladtak egyet Zalaapátiban, s a helyszín kódjának számjegyei megegyeztek a nyertes szelvényével.

A nyertes egyébként izgulhat, hogy ne kerüljenek hozzá közelebb a zsurnaliszták, hiszen a hatalmas összeg nyilvánvalóan nem csak a támogatásra váró rokonság fantáziáját mozgatná meg - írja a Heti Válasz.

Címkék: Zalaapáti, Szerencsejáték Zrt., Lottó, milliárdos, kis szines