A bejelentések éjfélig folyamatosan érkeztek, majd hajnal négy órától ismét sűrűsödni kezdtek a riasztások. Főként vízszívatáshoz és faeltávolításhoz vonultak az éjjel: kaposváriak tizennégyszer, de sok eset volt Csurgó, Böhönye és Tab környékén is. Böhönyénél egy vízátfolyás miatt egy autó is fejre állt, Berzencén pedig a Pap-árok nevű vízgyűjtőt felduzzadása miatt át kellett vágni egy gátat.

Erős vihar alakulhat ki kedden Nyugat-Dunántúlon, ott 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek. A Dunántúl déli részén és Dél-Alföldön "nagy mennyiségű csapadék" várható - közli az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Nagy mennyiségű csapadék azt jelenti, hogy területi átlagban 12 óra alatt több mint 30 milliméter várható - olvasható a www.met.hu. oldalon. Az érintett régiókra másodfokú, narancs színű riasztást adtak ki.

Erős szél várható nyugaton, nagy esők délen. Erős vihar alakulhat ki kedden Nyugat-Dunántúlon, ott 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek. A Dunántúl déli részén és Dél-Alföldön "nagy mennyiségű csapadék" várható - közli az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján. Nagy mennyiségű csapadék azt jelenti, hogy területi átlagban 12 óra alatt több mint 30 milliméter várható - olvasható a www.met.hu. oldalon. Az érintett régiókra másodfokú, narancs színű riasztást adtak ki.

A fonyódi sétányon bokáig ér a víz, de több ház udvarát is elöntötte az eső. Vannak olyan utcák, ahol a kocsi tengelyéig ér a víz. Ezeket a képeket ma egy nézőnktől kaptuk. A Balatontól délre szinte valamennyi patak, csatorna kiöntött a medréből, több ezer hektár van víz alatt. Balatonlellénél a legmagasabb a készültség. Az erős szél még súlyosbíthatja a helyzetet. A szivattyúk jövő hét közepéig még biztosan üzemelnek. A belvízvédelmi készültség is legmagasabb, harmadfokú. A Balatonból eddig 110 millió köbméter vizet eresztettek le, ami két és félszerese a Velencei tó vízmennyiségének. Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője elmondta: március eleje óta folyamatosan nyitva van a zsilip jelenleg 13 és fél köbmétert engednek ki. 4-5-ször ennyit tudnánk engedni, de itt az alsó része a Kapos, Duna, Nádor vízrendszerébe kialakult belvizet figyelembe véve nem tudunk fizikailag többet engedni.

Címkék: időjárás, kis szines