M

A fővállalkozó szerződést bontott a céggel, mert nem tartották a határidőket. Az Aquaplusz Kft ügyvezetője azt mondja: a késedelmi kötbér behajtásából befolyt összeget a ki nem fizetett alvállalkozók számláinak rendezésére fordítják.

Még az esőben is dolgoznak a kaposvári fürdőn. Több alvállalkozó azonban már végzett az elvállalt feladatával. Ilyen a kaposvári Kőért Kft is. Ők a fürdő burkolását csinálták. Fizetést azonban nem kaptak, mondja a Kft. vezetője. A cég vezetője azt mondja: ez volt az első munkájuk Kaposváron. Szívügye volt a helyi beruházás. De 13 millió forinttal tartoznak nekik. Ez komoly probléma cégnek. Járfás Rózsa Kőért Kft. ügyvezetője elmondta: az ellenértékét a munkájuknak nem kapták meg. Ha ez a helyzet nem változik, akkor sajnos Kaposváron egy újabb vállalkozás megy csődbe -tette hozzá.

A Kapospont úgy tudja: rajtuk kívül még 15 alvállalkozónak nem fizetett az Etalon Kft. Pedig a város közvetlenül a kft-nek utalt, hogy a többi alvállakozó minél hamarabb megkapja a pénzét. Csaknem 150 millió forinttal tartozik az Etalon Kft.. A céggel egyébként a fővállalkozó, az Aquaplus Kft., felbontotta a szerződést. Az Etalon vezetője ma tárgylásaira hivatkozva nem állt kameránk elé és nem is válaszolt a kérdéseinkre. Az Aquaplus Kft. azonban azt ígéri minden alvállalkozóval külön tárgyal. György Zoltán ügyvezető Aquaplus Kft. ügyvezetője a KaposPontnak elmondta: az Etalon Kft-vel szemben fenn áll egy késedelmi kötbér igényük. És egy garanciaigényük. Amit tudunk érvényesíteni azt tejes egészében az alvállalkozók arányos kifizetésére fogják fordítani. Az önkormányzat beruházási ügyintézője azt mondja: Kaposvárnak fontos, hogy ki legyenek fizetve a vállalkozók. Ők minden számlát teljesítettek. A munkálatok egyelőre jól haladnak. Próbálják tartani a határidőt.

Szirják Imréné kaposvári Fürdő beruházási ügyintéző hozzátette: a fővállalkozó ígérete szerint további alvállalkozókat kíván bevonni annak érdekben, hogy a kivielezés felgyorsuljon. A fürdő várhatóan 1 hónapos próbaüzem után októberben nyit.

Címkék: tartozás, fürdő, Kaposvár, kis szines