Múlt héten pénteken egy munkagép az Együd központ bontásakor egy 56-os és 2. világháborús képeket fordított ki. Ezek a fotók sokkal jobb minőségűek, mint az eddig ismert 56-os kaposvári emlékek. Azóta többen nyomozásba kezdtek, ki is áshatta el ezeket, köztük Lévai József helytörténész, 56-os forradalmár is, aki elmondta: már csak 4-en élnek az 56-osok közül. Akik itt ténylegesen fényképeztek, azokat nem lehet megtalálni, de végül is megtalálták az a férfit, aki gyerekként az édesapjával elrejtette ezeket a képeket -tette hozzá Lévai József.

09.jpg

Ma egy történelmi jelentőségű találkozón fény derült a titokra.Pálfy Viktor azt mondja: szinte biztos, hogy a képek, édesapja, Pálffy Jenő képei. Pálffy Jenő az orosz fronton haditudósító volt. Ezen a képen ő a legszélén áll az első betanított pilóták között. Fia azt meséli: egy családi történet is alátámasztja az elásott képeket. Kiskorában eltiltották arról a helyről, ahol a fotókat találták. Ott régen kertek voltak és édesanyja megtiltotta, hogy a lépcső alatt ásson. Amióta a képek nyilvánosságra kerültek, sokan telefonáltak a könyvtárba, többen felismerték magukat.


A tejesüvegben megtalált negatívból Pálfy Viktor hívja majd elő édesapja képeit. Még egy-két helyszín és személy beazonosítása után kiállítást rendeznek a fotókból a könyvtárban.

Címkék: Lévai József, Pálfy Viktor, Pálfy Jenő, kis szines