Keddtől országszerte extrém UV-B sugárzására figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A sugárzás az egész országban elérheti a 8-as értéket.

Ez azt jelenti, hogy akinek normál bőrtípusa van, akár negyed óra alatt leéghet a napon. A szakemberek azt javasolják, hogy amíg ennyire erős az UV-B sugárzás, kerüljük a napozást délelőtt 11 és délután 3 óra között, illetve napközben használjunk fényvédő krémet.

uvb sugarzas

Kedden már mindenütt elmarad a 25 foktól a napi közép. Napközben több helyen alakul ki az országban zápor, zivatar. A délután második felétől északnyugat felől kezd stabilizálódni a légkör az érkező hidegfront mögött, de a fronthoz kapcsolódva még lehet számolni zivatarokkal. Az esti órákban a déli és keleti tájakon, az éjszaka első felében még a Tiszántúlon valószínűek zivatarok. Az éjszaka második felére mindenütt megszűnnek.

Kedden a nap nagyobb részében nyugodt idő várható. A késő délutáni, esti óráktól viszont a Dunántúl délnyugati, nyugati tájain már ismét kialakulhat zivatar, kedd éjszaka pedig a Dunántúl más részein és középső országrészben sem kizárt. Ekkor intenzívebb zivatart kisebb méretű (2 cm alatt) jég és viharos (60-80 km/óra) széllökés kísérhet.

Címkék: UV-B sugárzás, előrejelzés, kis szines