Képek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharrólKépek a májusi viharról
Képek a májusi viharról
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


Az elmúlt öt év legnagyobb meteorológiai kárait időrendbe állító táblázat külön kezeli a kárbejelentések számát, valamint a kárkifizetés összegét. Mindkettőben az idei május 15-16-án az országon végigvonult vihar vezet, 19 ezer kárbejelentéssel, és 1,7 milliárd forint kárkifizetéssel - írja az MTI.

Második helyen a tavalyi március első két napján lezajlott vihar áll 12 ezer darab kárral és 850 millió forint kifizetéssel.

A sorrend harmadik helyén elválik egymástól a károk száma, és az összegük. Kárszámban a 2005. augusztus 20-i, emlékezetes vihar a harmadik a rangsorban, 10.800 bejelentéssel. A kár összege viszont az idei május 14-től napjainkig tartó esőzések, viharok és árvízkárok okozta 600 millió forinttal került a harmadik helyre.

A negyedik legtöbb kár - 7.800 - 2004. június 9-12 között keletkezett, de összegében a tavaly július 19-20-i vihar került a negyedik helyre 550 millió forinttal.

Címkék: Aegon Magyarország Biztosító, vihar, időjárás, kis szines