Most még üresek a kaposvári fürdő medencéi, de javában készülnek a szezonra. A gyermekmedence tetejére például árnyékolót építettek. Most az utolsó előkészítő munkálatok zajlanak. Jövő szombattól azonban, ha jó idő lesz, akkor bárki fejest ugorhat a vízbe, akkor nyit a fürdő.

strand

Frank József, a kaposvári fürdő vezetője elmondta: burkolatjavítások, burkolat tisztítások, adagolók, keringetőszivattyúk, szűrőtartályok, csapok szerelvények átvizsgálását már elvégezték.

Igalban már megnyitották a szabadtéri medencéket is. Bár a vendégek többsége szívesebben lubickol inkább a melegvízben.

Itt is önerőből fejlesztettek. 40 milliós szociális helyiséget építettek. Öltözőt, raktárat és műhelyt alakítottak ki. A nagy építkezés azonban októberben kezdődik. A pályázaton 500 milliós beruházáshoz nyertek támogatást.

- Kezelőhelyiségeknek, egészségügynek lenne a bővítése, hidegvizes medencét szeretnénk működtetni a téli időszakban is, hogy jöjjenek a fürdőbe, illetve külön egy gyermekmedencét is tervezünk - vázolta Pozsár Sándor, az Igali Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

Csokonyavisontára is elsősorban a melegvizet kedvelők érkeznek. Beruházás, fejlesztés nem volt. A fürdő vezetője azt mondja, túl sok a strand a térségben. A vendég pedig egyre kevesebb.

A nagyatádi városi fürdő is szombaton nyitott. Bár fejlesztés nem történt, felkészültek a vendégek fogadására. Itt elsősorban a sport szerelmeseinek kedveznek a nyári programokkal. Idén is lesz ironman verseny. Valamint strandröplabda és európai kézilabda bajnokságot is rendeznek.

A marcali fürdő is sporteseménnyel nyit május 29-én. Itt rendezik az európai búvárúszó versenyt. A csúszdát pedig a másnapi gyereknapon adják át. A nyáron még egy gyógymedencét is felavatnak majd. Itt több mint 200 milliós beruházás valósult meg.

Címkék: strand, kis szines