Kedden éjjel tovább emelkedett a Kapos vízszintje. A tűzoltóság, a katonaság és a KÖTÉL emberei homokzsákokkal védekeznek a Nyár utcában, az Iszák utcában, a Pécsi utca végén és a Cseri úton. A szivattyúk is mindenhol működnek. Az ár viszonylag csendesen vonul le, egyedül a Pécsi utca folytatása, a városból kivezető út van lezárva, ezt elöntötte a Kapos. Itt a házakat is veszélyezteti a víz, a gát egy része is át van ázva.

Információink szerint a folyó egyes szakaszain már apadást figyeltek meg éjjel egy körül, de ezt hivatalosan nem tudták megerősíteni, ahhoz hosszabb ideig kell apadni a Kaposnak. Ehhez persze az is szükséges, hogy a folyó vízgyűjtő területén ne essen több csapadék és annak mentén a tavak gátjai is bírják a megterhelést.

 

 

A tűzoltók az elmúlt napokban 640 alkalommal vonultak a megyében. Andocsnál 23 házat fenyeget a megáradt patak, Berzencén át kellett vágni a vasúti töltést, hogy ne öntse el a falut a víz, Barcs és Potony térségében pedig a rengeteg eső miatt kellett néhány házat megvédeni a víztől.

Kaposváron mondható a legkritikusabbnak a helyzet a Kapos folyó áradása miatt. A Kapos Televízió hétfő esti Fórum című műsorában Heizler György megyei katasztrófavédelmi igazgató, Bencs Zoltán, a Regionális Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság megyei vezetője és Szita Károly polgármester számolt be a legfrissebb fejleményekről.


Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!
Nézze meg legfrissebb fotóinkat a Kapos áradásáról!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotók:  Gündüz Attila


Heizler György elmondta, hogy a Cseri úti hídnál a legrosszabb a helyzet pillanatnyilag. Vasárnap este 10 órakor már megkezdték a védekezést - mondta Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Bencs Zoltán hozzátette: vasárnap éjjeli egy órakor rendelték el a harmadfokú készültséget, a legjobban veszélyeztetett város az ő elmondása szerint is egyértelműen Kaposvár.

Törökkoppány, Kisbárapáti, Som, Ádánd. Ezek a települések is rossz helyzetben vannak. Berzence közelében még a vasúti töltést is átvágták, ezzel harminc házat tudtak megmenteni a víztől. Heizler György tájékoztatott arról is, hogy az esőzés a meteorológiai előrejelzések szerint éjfélig fog tartani.

A Kapos áradása komolyan veszélyezteti a környékbeli utcákat. Jelenleg 381 centiméteres vízszintet mértek Fészerlakon, ami azt jelenti, hogy egy óra alatt három centimétert emelkedett a Kapos vízszintje.


Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!Nézze meg fotógalériánkat!
Nézze meg fotógalériánkat!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Fotók:  Gündüz Attila


Hajnalig biztos, hogy dolgozni fogunk - hangsúlyozta Heizler György. Bíznak abban, hogy az eső éfjélkor valóban eláll, de még akkor is várni kell, hiszen a csapadékvíz mind a Kaposba folyik. - Most több csapadék esett, mint öt évvel ezelőtt - mondta Szita Károly. 2005-ben nagyobb volt a probléma. A remények szerint idén nem kell kitelepíteni lakókat a Kapos melletti utcákból a nagyobb mennyiségű csapadék ellenére sem.

Címkék: Heizler György, Kapos, árvíz, kis szines