Antall József


A szintén húszéves Equilor Befektetési Zrt. közreműködésével szervezett 20 év - 20 tárgy a tőkepiacról mottójú aukcióra a Budapesti Értéktőzsde, a Budapesti Árutőzsde, valamint a Központi Elszámolóház és Értéktár (KELER) korábbi és jelenlegi elnökei, vezetői ajánlottak fel olyan tárgyakat, amelyek a tőkepiachoz, a tőzsdei élet emlékezetes momentumaihoz kapcsolódnak.

A kalapács alá kerülő tárgyak között szerepelt többek között a BÉT csengőjének kicsinyített mása, amely 650 ezer forintért, és a tőzsdei szimbólumokat megtestesítő medvét és bikát ábrázoló ezüst ékszerszett, amely 260 ezer forintért kelt el.

Az árverés az előzetes várakozásokat meghaladó eredménnyel zárult, a licitálók ugyanis több mint hétmillió forintot adtak az összesen huszonnégy felajánló emléktárgyaiért – adta hírül az MTI.

A legtöbbet, 3,2 millió forintot egy három tárgyból álló felajánlásért adtak, amelyek között az igazi kuriózum Antall József néhai miniszterelnök eredeti aláírásával ellátott levél volt.

A jótékonysági árverés felajánlói között van többek között Bokros Lajos, Jaksity György, Járai Zsigmond, Simor András, Szalay-Berzeviczy Attila és Száz János, a BÉT korábbi, valamint Patai Mihály, a tőzsde jelenlegi elnöke.

Címkék: Járai Zsigmond, Antall József, Bokros Lajos, Száz János, Jaksity György, BÉT, Szalay-Berzeviczy Attila, Simor András, Jaksity Györg, kis szines