A két város a helyi vállalkozások fellendítését tűzte ki célul. Szita Károly kedden a horvátországi városba utazott, hogy kollégáival megalkossa azt a stratégiát, amely reálisan mutatja be az érintett határtérség lehetőségeit, és jól körülhatárolja a létrehozandó munkaszervezet tevékenységét és feladatait.

A felek március végén kötötték meg Kaposváron a gazdasági együttműködést rögzítő okiratot, amelynek révén megindulhat a települési és a megyei önkormányzatok összefogásával a magyar-horvát határtérség fejlesztése. Ennek első lépéseként a felek létrehozták azt a munkaszervezetet, amely koordinálja és segíti a helyben fellelhető humán és gazdasági erőforrásokat.

- Meg kellett fogalmazunk közös céljainkat, lehetséges fejlesztési irányainkat. Egy olyan stratégiát kellett tehát kidolgoznunk, amely reálisan mutatja be az érintett határtérség lehetőségeit - mondta Szita Károly. Kaposvár polgármestere szerint a somogyi megyeszékhelynek jó esélye van arra, hogy a taszári reptér bevonásával a térség logisztikai központjává váljon. Mindez pedig hasznos lesz a kaposvári és kaproncai embereknek is - fogalmazott a város vezetője.

A két város uniós támogatással virágoztatja fel a helyi vállalkozások közötti kapcsolatot: részt vállal az üzleti kapcsolatok kiépítésében, közös vállalkozói terveket készít, elősegíti a kis- és középvállalkozások piacra jutását. Az együttműködést kaposvári oldalról a Somogy Megyei Vállalkozói Központ koordinálja. A program költségvetése 50 millió forint.

Címkék: Somogy Megyei Vállalkozói Központ, Kapronca, Horvátország, Szita Károly, kis szines, Kaposvár