pécsi jégeső

Szerdai jégeső Pécsen (fotó: idokep.hu)

Csütörtökre is várható zápor, zivatar. A meteorológiai szolgálat jégesőt is jelez, erre a legnagyobb esély az ország keleti részén lesz. A Dél-Dunántúlon inkább a sűrű köd okozhat gondot a közlekedésben.

Az idokep.hu információi szerint Pécsen hatalmas jégeső kísérte a felhőszakadást. Győrben szintén szupercellát észleltek, emellett az idei első tubát, azaz a földfelszínt el nem érő tölcsért észleltek.


Kattintson a további képekért!Kattintson a további képekért!Kattintson a további képekért!Kattintson a további képekért!Kattintson a további képekért!
Kattintson a további képekért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

Hétvégén napsütéses időben bízhatunk, kevés felhővel - írja az idokep.hu. A jövő hét első napjaiban is marad a jó idő, egyedül hétfőn várhatóak többfelé záporok. A hőmérséklet az évszaknak megfelelően alakul majd.

Nincs elég pénz a jégesőelhárításra idén Somogyban. Magyarország egyetlen ilyen rendszerét a Dél-Dunántúl három megyéjében a NEFELA működteti. Május elsején indul a jégesőelhárítás, de nem biztos, hogy szeptember 30-ig tudják üzemeltetni a védelmi berendezéseket. Az egyesülés költségvetéséből 8 millió forint hiányzik. Az adóváltozások miatt nőttek költségeik, és vannak olyan gazdák, akik nem fizetik a tagdíjat, mert rossz helyzetben vannak. Tegnap Somogyban, Barcs és Nagyatád térségében már esett jég, Baranyában két centi hullott. További fotókat találnak videós hírportálunkon.

Csütörtökre is várható zápor, zivatar. Szerda este szupercellát és tubát is észleltek.

Címkék: időjárás, kis szines