Fonyódliget

Gőzerővel készülnek az április 15-i nyitásra Fonyódligeten, a Somogy Megyei Gyermektáborban, mely az ország egyik legjelentősebb önkormányzati fenntartású, nagy gyermektábora. A nyitásra fejeződik be az a 45 millió forint értékű felújítási program, mely tavaly kezdődött a táborban – tudatta Szegedi Ágnes, a megyei önkormányzat által fenntartott Somogy Megyei Gyermektábor igazgatója.

Az előző szezonra a szabadtéri színpad nézőtere újult meg és energiatakarékos közvilágítást építettek ki. A vendégek már az előző nyáron élvezhették a turistaszállóban átépített, saját fürdővel ellátott szobák kényelmét is. A mostani nyitásra teljes nyílászárócserével, az étterem üvegportáljainak felújításával, korszerűsített tetőszerkezettel és egy vadonatúj terasztetővel várják a pihenni vágyókat, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szegedi Ágnes kiemelte ugyanis, hogy a sátoros, faházas pinehést, valamint a vendégházakban és turistaszállón való elhelyezést is biztosító táborban számos lehetőséget kínálnak iskolai csoportoknak és egyénileg érkezőknek egyaránt. Utóbbiak egyike az újítások közé tartozó egyéni nyári tábor. Külön programmal várják a családi tábor iránt érdeklődőket, de saját tábora van az unokákkal érkező nagyszülőknek. Elsősorban Somogy művészeti csoportjait várják egyedülálló ajánlattal a Liget Fesztiválra, melyre pályázni a tábor www.fonyodliget.hu weboldalán keresztül lehet.

Címkék: Fonyódliget, tábor, kis szines, Balaton