narancs riasztás hó

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég eleinte nyugaton lehet gyenge havazás, hószállingózás, majd a késő délutáni, esti óráktól délnyugat felől intenzív havazás kezdődik, délkeleten ónos eső, havas eső, eső is lehet. A délnyugati megyékben 10cm körüli friss hó hullhat! Az északkeleti szél délutántól fokozatosan megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat, ezért a nyugat-dunántúli tájakon már kialakulhat hófúvás! A csúcshőmérséklet 0 fok körül alakulhat. A Dunántúlon délutántól egyre többfelé téli útviszonyokra készülhetünk, óvatosan közlekedjünk!

Csütörtökön borult idő várható, a Dunántúlon sokfelé ismétlődő havazással és az erős, olykor viharos északi szél miatt hófúvásokkal; ezzel szemben keleten továbbra is eső, havas eső lehet a jellemző csapadékforma. A Dunántúlon újabb 5-10cm friss hóréteg kialakulására van esély, a szél akár félméteres hóbuckákat is építhet! Sokfelé lelassulhat, megbénulhat a közlekedés, csak az induljon nyugaton útnak, akinek feltétlenül muszáj! A hőmérsékletben lényeges változás nem lesz, nyugaton fagyni fog egész nap, keleten +2, +3 fok körüli értékeket mérhetünk majd a délutáni órákban.

Pénteken folytatódik a csapadékos, mozgalmas időjárás, eleinte főleg a középső országrészben, később főleg északon várható havazás, újabb 5-10cm-nyi friss hóval. Keleten továbbra is lehet folyékony halmazállapot. A szél továbbra is erős, főleg a Kisalföldön és a Bakony térségében viharos lehet, így komoly hófúvások lehetnek, a térségben továbbra sem lesz ajánlott útnak indulni.

Szombaton átmeneti csapadékszünet lehet (főleg délnyugaton bújhat elő a nap), de vasárnaptól eleinte keleten, majd ismét egyre többfelé lehet kisebb havazás, hószállingózás.

Forrás: koponyeg.hu

Címkék: naransárga riasztás, hóhelyzet, kis szines