Havas út

Baleset történt a 67-es úton Kaposfüred és Somogyaszaló között a desedai tetőn csúszott az árokba egy Ford pick-up. Az autóban hárman utaztak, egy fiatal nő könnyebben megsérült. A műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták. Mindkét irányból mintegy 30 gépkocsi torlódott fel.

 

A megyei katasztrófavédelem ügyelete közölte két árokbacsúszáshoz kellett a tűzoltóknak vonulnia.

 

A Meteorológiai Szolgálat jelentésének megfelelően szombat hajnalban megérkezett Somogy megyébe a csapadék. Délelőtt tíz óráig szinte folyamatosan havazott. A Magyar Közút regionális főmérnökségének gépei folyamatosan dolgoznak az utakon.

- Huszonhat géppel dolgozunk Somogyban, Hajnalban síkosságmentesítést végeztünk, most pedig már hóekézzük is az utakat - közölte a Kapos.hu-val Bánki László a Magyar Közút regionális főmérnökségének üzemeltetési osztályvezetője. - Tíz óráig mintegy 150-200 tonna sót szórtunk az utakra.

 


Reggeli közlekedés a 67-es úton

Az előrejelzés további havazást jelez. Szombaton akár a 25 cm-t is elérheti a lehullot hó mennyisége. Vasárnap további 10-15 centimétert jeleznek a meteorológusok. Az előrejelzésben szelet is ígérnek, ami hófúvásokat okozhat és tovább nehezítheti a közlekedést.

 

Somogyból eddig nem érkezett kritikus útszakaszról bejelentés.

Kaposváron mintegy öt centiméter hó esett délelőttig. Nagyobb fennakadások nincsenek a városban. A mellékutak havasak, a tömegközlekedés folyamatos. Az utakat hét munkagéppel a járdákat pedig négy kisgéppel takarítják a KVG Zrt. munkatársai. A lépcsők, buszmegállók tisztítására 25 munkást alkalmaznak.

- Hajnalban a fő- és tömegközlekedési útvonalakkal kezdtek, délelőtt az összes utcába odaérnek - tájékoztatott Petes Tamás a vállalat szolgáltatási és marketingigazgatója. - 24 órás ügyeletben vagyunk, további havazás esetén újabb gépeket állítunk szolgálatba.

Petes Tamás néhány kéréssel fordul a kaposváriakhoz:

- Kérjük, hogy a mellékutakon ne parkoljanak az út szélén menetiránnyal párhuzamosan. Aki teheti, álljon be az udvarba, ezzel megkönnyítik a munkagépeink közlekedését.

- Ebben az időben ajánlott a tömegközlekedési járműveket használni, a buszok ugyanis mindenhová eljutnak.

- Az ingatlan előtt takarítsa mindenki a járdát, hogy a gyalogosok biztonságosan közlekedhessenek. Ezt a legtöbb kaposvári meg is teszi.

Címkék: Havazás, közlekedés, kis szines