Ahogyan arról beszámoltunk, több roma család panasszal élt, mert házaikat rossz minőségűnek tartják. Sánta László a Kapospontnak fényképekkel bizonyította az igazát.

 


10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg10_somogysardi_hazak.jpg
10_somogysardi_hazak.jpg
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A lakók kifogásolták a somogysárdi szocpolból épült házaikat. Azt mondták: beáznak, rések vannak a szigetelésben, hiányzik a padlószőnyeg, a bojler. Emiatt kártérítést is akar egy tulajdonos.

A kivitelező azonban bizonyítani tudja: megfelelő állapotban adta át az öt épületet tavaly ősszel. Sánta László az átadás előtt le is fotózta a házakat kívül-belül. Azt mondja: később betörtek a házakba, akkor tették tönkre.

- Mi a lakásokat rendben, hiánytalanul átadtuk - fogalmazott a pusztakovácsi építési vállalkozó. - Az építési hatóság részéről is átvették. Az OTP részéről, a központi jelzálogbank részéről az értékbecslő is átvette, mindent rendben talált, hiánypótlást nem írt elő. Mi arról, hogy a lakások oda jutottak, ahova, nem tehetünk.   

Az építési vállalkozó maga is nagycsaládos. Azt mondja: az ügyfelei eddig nem panaszkodtak rá.

Egy csákányi házat is a vállalkozó épített ugyanabban az időpontban, amikor a sárdiakat. Bogdán Tibor 3 millió 800 ezer forint szociálpolitikai támogatást vett fel erre a célra. A férfi szociális segélyből és alkalmi munkákból él. Nagy öröm volt, amikor beköltözhettek. Azóta is elégedett az épülettel. Bogdán Tibor elmagyarázta, hogy akkor nagyon sok vállalkozót megkeresett, de mind 1-2 millió forintos önrészt kért. Sánta László cége csak 500 ezer forintos önrészre tartott igényt. A háztulajdonos szerint szépen állta is a szavát.

Bogdán Tibor azt mondja: jövőre folytatja az építkezést. Lambériát akar készíteni, hiszen egy házon mindig akad tennivaló.

 

Címkék: Szocpol, Somogysárd, kis szines