Viharos szél

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2010. január 3. vasárnap éjfélig:

Kezdetben még előfordul néhol sűrű köd. A szél erősödésével mindenütt megszűnik a köd.

A fokozatosan megerősödő északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen viharos (60-85 km/h) lökések kísérik. A Dunántúl középső területén kiemelten a Balaton körzetében néhol kis területen azonban 85-100 km/h-s széllökés is valószínű síkvidéken ma a déli óráktól az éjféli órákig.

Szombat éjfélig kezdetben helyenként, majd délutántól egyre többfelé várható csapadék, kezdetben eső, havaseső, hó, majd mindenütt szilárd halmazállapot várható.

Az éjféli órákig a szórványos havazásból lepel-5 cm hó valószű. Ezt követően vasárnap éjfélig a Duna-Tisza közén, illetve az ország délkeleti felében várható ismétlődő havazás (általában 3-15 cm). A nagyobb mennyiségre ezen területen belül a körülbelül Salgótarján-Szolnok-Battonya vonal körzetében valószínű. Ezen területen belül lokálisan nagyobb mennyiség sem zárható ki.

Vasárnap az északnyugati szelet a Dunántúlon és az ország középső részén viharos (60-75 km/h) lökések kísérhetik, amely hófúvást okozhat. A szél gyengülése a nap második felében valószínű.

Forrás: www.met.hu

Címkék: vihar, szél, időjárás, kis szines