Karácsonyi lemezek

A sok tavaszi, nyári buli után másfajta zenére vágyik az ember. Lágyabb, kellemesebb melódiákat hallgatunk szívesebben a téli napokon, mely inkább megnyugtatja, dédelgeti lelkünket. Mondhatnánk, és mondhatjuk is, hogy sokan az üzlet miatt dobják piacra ilyenkor karácsonyi lemezeiket, vannak viszont albumok, melyek meghazudtolják eme kijelentést, és bebizonyítják, hogy bár jókor kerülnek a boltok polcaira, nagyon színvonalas, értékes tartalommal bírnak. Utánanéztünk, utána hallgattunk kicsit ezeknek, és öt olyan lemezt is találtunk, melyre igazak az előbbi kijelentések. A 2009-es megjelenésű karácsonyi albumok közül a következőket ajánljuk olvasóinknak:

Sting: Winter's Night
Andrea Bocelli: My christmas
Ronan Keating: Winter Songs
Bereczki Zoltán - Szinetár Dóra: Duett karácsony
Bob Dylan: Christmas in the heart

A régebbi lemezek közül a világzenét játszó, s minden karácsonykor nagy ünnepi koncertet adó Ghymes zenekar 2007-es Mendika albumát érdemes meghallgatni. Hasonlóan nagy élményt nyújthat a még régebbi, 1990-es megjelenésű, ám még mindig kellemes és időtálló darab, a Bojtorján együttes Karácsonyi albuma. Jó zenehallgatást!

 

2009 KARÁCSONY - TOP ALBUM: ANDREA BOCELLI: MY CHRISTMAS

November 23-án jelent meg a világhírű olasz énekes legújabb, My christmas névre hallgató lemeze. Az olykor komoly és könnyebben befogadható stílusok között lavírozó Bocelli ezúttal kizárólag ünnepi dalokkal örvendezteti meg a közönségét. Operásan, de emészthetően.

- Már régóta vágytam egy karácsonyi lemez elkészítésére, ami tükrözi az ünnepek csodálatos tradícióit - nyilatkozta az album kapcsán Andrea Bocelli. - Ezek a dalok minden évben nagyon boldoggá teszik a családomat, de engem is, ezért remélem, hogy ezzel az albummal vissza tudom adni ugyanezt az örömöt.

A dalok többségét angolul hallhatjuk a világhírű operaénekes előadásában, azonban akadnak olaszul és németül előadott dalok is a karácsonyi lemezen. A dalok egy részét egyedül énekli el Andrea Bocelli, de néhány duett is helyet kapott a repertoárban. Az album két változatban került a boltokba, a szimpla CD mellett készült egy deluxe változat is, amely egy DVD-t is tartalmaz.

Tracklist:

1. White Christmas
2.Angels We Have Heard on High
3.Santa Claus Is Coming to Town
4.The Christmas Song
5.The Lord's Prayer
6 What Child is This
7.Adeste Fideles
8.O Tannenbaum
9. Jingle Bells
10.Silent Night
11.Blue Christmas
12.Cantinque De Noel
13.Caro Gesu Bambino
14.I Believe
15.God Bless us Everyone

Címkék: bocelli, ghymes, album, zene, ünnep, karácsony, kis szines