Megdőlt az országos melegrekord Somogyban. Barcson szerdán 18,1 Celsius fokot mértek. De az összes dél-nyugati városban többet mutattak a hőmérők, mint ezen a napon eddig bármikor - tudatta a Kaposponttal az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.
Török László elmondta: december 23-án az eddigi legmagasabb hőmérsékletet 1958-ban, Békéscsabán mérték: 15,2 fokot. Ma a legmelegebb Baranyában, Sellyén volt, ahol 18,5 fokot rögzítettek.
Óriási a hőmérséklet-különbség a néhány nappal ezelőttihez képest: csaknem 30 fokkal volt melegebb, mint hétfőn napközben, és 40-nel, mint hajnalban. A -21 fokos fagyban kimaradtak a buszjáratok és órákat késtek a vonatok. Az előrejelzések szerint csütörtökön valamivel hűvösebb lesz.
Szerda éjfélig sárga riasztás van érvényben a szél miatt, de marad az ünnepekre megmarad az enyhe időjárás!
Esőzésre, záporokra és helyenként erős szélre is kell számítani. Nappal az évszakhoz képest jelentősen többet, 10 fokot mutatnak majd a hőmérők. Karácsony első napján, pénteken igazán tavaszias meleg ígérkezik. A 8, 9 fokos reggeli levegő délutánra 14-15 fokra emelkedik. Ám térségünkben is kiadós esőre kell számítani, amit erős szél kísérhet.
Karácsony másnapjára azonban újabb hidegfront érkezik. Az esőt havas eső, havazás váltja fel, majd délután néhol felszakadozik a felhőzet.
A népi időjósok megfigyelték, ha István napján szép, napos idő van, akkor mindenből jó termés lesz.

Címkék: időjárás, kis szines