null

A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki magával vitte az autómosóban felejtett pénztárcát, de nem sokáig örülhetett a zsákmányának. 

A vád szerint az ötvenes éveiben járó férfi 2024 augusztusában egy balatonlellei autómosóhoz érkezett, ahol hamar észrevette, hogy a mosót néhány perccel korábban használó sértett a kezelőautomata tetején felejtette a pénztárcáját. A vádlott a közel 150.000,- Ft készpénzt tartalmazó pénztárcát ezért előbb magához vette, majd – miután meglátta, hogy mennyi pénz van benne – egyszerűen zsebre tette és távozott a helyszínről. 

Bár a pénztárcájának hiányát észlelve a sértett rövid időn belül visszatért a mosóba, a tárcájának már csak a hűlt helyét találta. Feljelentése alapján azonban a fonyódi nyomozók rövid időn belül, már másnap azonosították és elszámoltatták az elkövetőt, akitől még az ellopott, hiánytalan tartalmú tárcát is lefoglalták. 

A Fonyódi Járásbíróság a 2024. szeptember 23-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, és vele szemben 150.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki. 

Címkék: pénztárca, ügyészség, kék hírek, tolvaj