Nemeskisfaludon vezetékre dőlt fát távolítottak el a böhönyei önkormányzati tűzoltók, Péterhidánál a vasúti sínekre borult fát fűrészeltek össze a barcsi hivatásos tűzoltók.

Egy személyautó motorterében rekedt macska mentéséhez kérték a KÖTÉL Egyesület segítségét. Az önkéntes tűzoltók leszerelték a jármű aljáról a hővédő lemezt, így fértek hozzá a kis állathoz. A házi kedvencet sérülések nélkül adtak át gazdájának.

Kigyulladt egy személyautó péntek délután, Kaposváron a Vásártéri úton. A lángokat egy arra járó szabadnapos tűzoltó fojtotta el egy porral oltó segítségével, a felforrósodott alkatrészeket a város hivatásos tűzoltói visszahűtötték. Az egység hőkamerával is átvizsgálta a motorteret, kizárva a visszagyulladás lehetőségét. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Egy háromlakásos társasház két lakásában volt tűz szombatra virradó éjjel a Balatonlelléhez tartozó Irmapusztán. Az esethez a Somogy vármegyei műveletirányítás a balatonboglári önkormányzati, a siófoki hivatásos, a látrányi önkéntes tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztotta.

A balatonboglári egység ért elsőként a helyszínre, akik kimentették az akkor már teljesen lángba borult lakás két lakóját, akiket a mentők kórházba szállítottak. A tűzoltók összesen hat vízsugárral fékezték meg a tüzet, amely az épület mintegy kétharmadát érintette. Az egységek két gázpalackot is kihoztak a társasházból, amelyeket nem ért hőhatás. Huszonnégy tűzoltó vett részt a beavatkozásban, amit a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányított.

Ráfutásos balesetet történt szombat délelőtt, Barcs és Darány között. A karambolt látva egy harmadik jármű vezetője az ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a kormányt és az árokba hajtott. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. Az eset során egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Eszméletét vesztett férfi mentéséhez riasztották a siófoki hivatásos tűzoltókat szombat délután. Egy enyingi, három méter magas épület tetejéről kellett lehoznia az egységnek az ájult embert, akit ezt követően a mentőszolgálat munkatársai helikopterrel szállítottak kórházba.

Kiégett egy személyautó szombat este Vízvár külterületén. A teljes terjedelmében lángoló jármű oltásához a barcsi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral elfojtották a motortérből induló lángokat. A gépkocsi vezetője időben ki tudott szállni az autóból, így nem sérült meg.

Fának ütközött egy személyautó vasárnap délután, Drávaszentes és Komlósd között. A járműben csak a sofőr utazott, aki az összeroncsolódott gépkocsiba szorult. A barcsi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a sérültet, akit mentőhelikopter szállított kórházba.

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: lánglovagok, állatmentés, tűzoltó, riasztás, Somogy, baleset, tűz, kék hírek