Pénteken, öt helyszínen is favágás miatt kérték a tűzoltók segítségét. Több helyen kerítésre, villanyvezetékre, útra dőlt fa jelentett veszélyt, de volt, ahol műemlékre szakadt egy nagyméretű fa. Valamennyi helyszínen a vármegye tűzoltói rövid időn belül megszüntették a veszélyt és feldarabolták a fákat.

Szombaton is folytatódtak a favágások vármegyeszerte. Kaposváron, a Vásártéri úton dőlt egy fa az útra, Balatonföldváron, a Kisfaludy utcában és a Budapesti úton, valamint Siófokon is letört egy-egy nagyméretű fa ága, veszélyeztetve a jármű- és gyalogosforgalmat.

Egy teherautó motortere mögött gyulladt ki a faforgács péntek délután, Nagybajom külterületén, a homokpusztai buszmegállónál. A sofőr egy tűzoltó készülékkel elfojtotta a lángokat, a böhönyei önkormányzati tűzoltók pedig visszahűtötték a felforrósodott elemeket.

Faaprítékot szállított a teherautó, amelynek rakománya füstölni kezdett szombat este. Ezt vette észre a bejelentő vasárnap este egy marcali parkolóban, a Kossuth Lajos utcában. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik hőkamerával átvizsgálták a nyerges vontató rakományát, amely öngyulladás következtében kezdett melegedni és gőzt bocsátott ki. A jármű tulajdonosa felnyitotta a ponyvát, így biztosítva a rakomány szellőzését, visszahűtését.

Menet közben gyulladt ki egy elektromos roller Nagyatádon, a Széchenyi téren vasárnap. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésekor már csak füstölt a roller. Az egység megbontotta az eszköz burkolatát, valamint hőkamerával is átvizsgálta azt, ám további izzó gócokat nem talált.

Vasárnap, Kadarkúton egy pajtában tárolt szalma kapott lángra a délelőtti órákban. A város önkormányzati tűzoltói megakadályozták a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet.

(a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: riasztás, hétvége, tűz, baleset, Somogy, kék hírek