Hét nappal ezelőtt indult útnak a KÖTÉL Egyesület nyolc tagja a Pest megyei Kisorosziba, ahol 2013-as árvízi beavatkozást nem felejtve, szinte családtagként fogadták őket. A magas vízállás miatt a falu lakóihoz csak vízi és légi úton lehetett eljutni, amit a kaposvári önkéntes tűzoltók biztosítottak.

A külvilágtól elzárt Kisorosziba minden reggel élelmiszer szállítmányt juttattak el motorcsónakkal id. Bodó Lászlóék. Volt, amikor több fordulóval tudták a több száz kiló zöldséget, gyümölcsöt, hústerméket és pékárut a szigetre vinni. Ugyanakkor több esetben az egészségügyi személyzetükre is szükség volt. A honvédség és az egyesület csapatmunkájának köszönhetően viszont a betegek időben kórházi ellátásban részesültek, köztük egy vakbél gyanús gyermek is. Az elmúlt napokban az egyesület tagjai közreműködtek az apadó Duna után hátramaradt hordalék eltakarításában is. Sőt, egy alkalommal a miniszterelnök látogatását is támogatták.


a KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételeia KÖTÉL Egyesület felvételei
a KÖTÉL Egyesület felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tegnap reggel még utoljára élelmiszerrel látták el a kisorosziakat, majd miután a település polgármestere, a járási hivatalvezető és a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői megköszönték a segítségüket, a délutáni órákban hazaindultak.  

Címkék: Kisoroszi, KÖTÉL, miniszterelnök, gát, politikus, életmentő, védekezés, civil, Orbán, katona, árvíz, kék hírek, Kaposvár