A Marcali Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, valamint lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó férfival szemben, aki trükkös módszerrel csapta be az idős áldozatát, majd egy üresen álló házat is kifosztott. 

A vád szerint a hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló férfi 2024 májusában a marcali kórház egyik kórtermében lábtörés miatt kezelt, 90 éves asszonyt azzal tévesztette meg, hogy az aranyból készült karikagyűrűjét meg kell vizsgálnia. Miután az idős sértett jóhiszeműen átadta a vádlottnak a gyűrűt, a férfi kereket oldott, később pedig több személynek is eladásra kínálta az ékszert, amelyet végül – mivel nem tudta értékesíteni – egyszerűen eldobott. 

A vádlottnak azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert nem sokkal később Marcaliban egy üresen álló házba ment be, ahonnan vasból készült zártszelvényeket, bútorokat, több méter láncot és egy virágállványt lopott, de a későbbi értékesítés reményében még az ereszcsatornákat is letépte.

a felhasznált fényképet a vádlott által kifosztott házról a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette 
a felhasznált fényképet a vádlott által kifosztott házról a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette 

Cselekményét azonban a szomszédok észlelték, ezért a marcali nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott, továbbá indítványt tett a férfi korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének elrendelésére. 

Címkék: gyűrű, csal, kifoszt, idős, Marcali, tolvaj, lop, kék hírek