A Fonyódi Járási Ügyészség embercsempészés miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó, litván férfival szemben, akinek egy balatonlellei benzinkútnál kellett befejeznie az addig fennakadás nélkül működő utaztatást.

A vádirat lényege szerint a fiatal férfi anyagi problémái miatt egy baráti összejövetelen elfogadta azt az ajánlatot, miszerint illegális bevándorlók fuvarozásában kellene közreműködnie.

A vádlottnak az ismeretlenül maradt megbízó utasítása szerint busszal kellett Litvániából Budapestre utaznia, ahol telefonon kapott üzenet alapján találta meg a számára biztosított járművet. A terhelt a további utasítás alapján Temesvárra hajtott, ahol napokig egy szállodában várakozott, míg a határ közelében lévő erdős területen öt bangladesi férfit kellett felvennie.

A vádlott a migráns személyek utaztatásához egy másik, teljesen átlagos személygépkocsit kapott, amivel Magyarországon keresztül kellett volna Olaszországba jutnia utasaival.

a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság készítette az embercsempész által használt járműről
a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság készítette az embercsempész által használt járműről

A terhelttel szemben azonban Balatonlellénél, az autópálya melletti pihenőhelyen intézkedtek a rendőrök, őt őrizetbe vették, míg az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat visszakísérték Romániába. 
 
Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és kiutasítást indítványozott.  

Címkék: embercsempész, migráns, illegális, Balaton, kék hírek