A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a hetvenes éveiben járó férfival szemben, aki Barcson okozott súlyos sérüléssel járó közlekedési balesetet.

A vádirat lényege szerint a férfi 2024 januárjában a feleségét utasként szállítva közlekedett az általa vezetett személyautóval Barcson, a városközpont felé tartva.

A napos, de télies időben a vádlott gépkocsija előtt haladt át a kijelölt gyalogátkelőhelyen egy idős házaspár, akiket azonban az egyébként szabályosan, a megengedett sebességhatáron belül közlekedő vádlott a szemből sütő nap zavaró hatása miatt nem észlelt időben, ezért csak későn kezdett el fékezni, melynek következtében az idős asszonyt az autó bal oldali első részével elsodorta. 

a fotót a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a balesetben érintett járműről a helyszíni szemle során
a fotót a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a balesetben érintett járműről a helyszíni szemle során

A sértett férjének az volt szerencséje, hogy egy lépéssel korábban érte el a járdaszigetet, mint a felesége, ezért a vádlotti autó elhaladt mögötte. A vádlott a baleset után azonnal megállt, és elsősegélyt nyújtott az ütközés következtében súlyos, az alkar törésével járó sérülést elszenvedő sértettnek.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfival szemben közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy az idős férfi maga is úgy nyilatkozott, hogy az egészségügyi alkalmasságának lejártát követően a vezetői engedélyének érvényességét nem kívánja meghosszabbítani.

Címkék: Barcs, elüt, elgázol, gyalogos, zebra, sérül, baleset, kék hírek